Onze werkwijze

De oplossingen van Spring Digital zijn even logisch als praktisch. Altijd ontworpen met het oog op de gebruiker. Daar kiezen we bewust voor.

We bundelen onze krachten met klanten waarbij ‘digitaal’ een onmisbaar onderdeel is. Onmisbaar in de relatie tot klanten, medewerkers en leveranciers of tot het product en de dienst die ze aanbieden.

Phone
Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

De stappen

Als toonaangevend ontwikkelaar van digitale platformen en klantportalen combineren wij onze drang naar techniek met onze passie voor design. Wij zijn een echte game changer. We vereenvoudigen de probleemstelling van onze klanten en komen zo tot innovatieve en efficiënte oplossingen. Het resultaat is een slim en gebruiksvriendelijk portaal. We werken doelgericht en dat doen we volgens de Scrum methode. Dat heeft grote voordelen, niet alleen voor ons maar juist ook voor onze klant én voor de eindgebruikers. We volgen hierbij de volgende stappen.

GDPR compliancy

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht geworden. Sinds die datum geldt in de Europese Unie deze privacywetgeving. De AVG is ook bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR). Als de AVG bindend wordt heeft iedere organisatie aanzienlijk meer verplichtingen bij het verwerken van persoonsgegevens. Spring Digitial is volledig compliant aan deze wetgeving. Wij nemen onze verplichting serieus en zo ook die van uw organisatie.

werkwijze
Analyse en Strategie

1. Analyse en Strategie

Elke uitdaging vraagt om een eigen oplossing, daar zijn we van overtuigd. Wij bouwen een maatwerk portaal want uw wensen, eisen en uitdagingen zijn anders dan die van anderen of van concurrenten. Vaak wel gebaseerd op een bestaand content management systeem.

Samen bepalen we de strategie die past bij het realiseren van de beste oplossing voor uw organisatie. En dat is de perfecte start van het project dat aansluit op behoeften van de gebruikers en uw bedrijfsdoelstellingen.

Design en ontwerp

2. Design en ontwerp

Op basis van de strategie die we samen hebben bepaald, maken we schetsen voor het digitale portaal en verwerken we deze in een smaakvol en doordacht design.

Een ontwerp dat aan alle wensen en eisen voldoet, zowel uw eisen als de wensen van de eindgebruiker. Want uiteraard staat ook bij het design de gebruiker centraal, daarmee garanderen we een optimale gebruikerservaring.

Ontwikkelen

3. Ontwikkelen

De strategie, het design en het MVP (minimum viable product) vormen de basis voor de ontwikkeling van een portaal. We zetten onze kennis en kwaliteiten in en passen de nieuwste technieken op innovatieve wijze toe, om zo altijd tot het beste resultaat te komen.

We maken gebruik van standaarden in technieken en bouwen op bekende frameworks. Uiteraard werken we met een geautomatiseerd deployment proces om continuïteit en kwaliteit te garanderen, ook in de toekomst.

Livegang & continuïteit

4. Livegang & continuïteit

Vóór livegang is het nieuwe digitale platform of portaal natuurlijk uitvoerig getest op veiligheid, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Indien nodig, geven we u en uw team een training om het platform zelf te kunnen beheren.

Dankzij de strategische aanpak kijken we verder dan het initiële vraagstuk. De livegang van een platform zien we dan ook niet als het eindresultaat van een project… het is juist de start voor iets veel mooiers!

De achterliggende strategie vormt namelijk de basis voor het doorontwikkelen van het platform en de bijbehorende functionaliteiten. Iets wat goed is, kan tenslotte altijd beter!

scrumbord

Werken met Scrum

Een effectieve methode om tot een beter platform of portaal te komen is de Scrum methodiek. De voordelen zijn overduidelijk, zowel voor u als klant, voor onszelf én voor de eindgebruiker. Een beter eindproduct, een prettig doorlopen en transparant proces en bovenal een hechte samenwerking met het hele project-team.

scrum swimlanes
continous delivery

Zowel het team aan de klantzijde als ons project- en development team zijn vanaf het begin volledig betrokken bij het traject. Dat leidt tot slimme oplossingen die vaak in een vooraf opgesteld plan nauwelijks haalbaar zijn. Enkele andere voordelen van de Scrum methodiek, ten opzichte van de traditionele watervalmethode zijn:

  1. Bij oplevering van het eindresultaat is er geen verschil van inzicht; als het eigenlijk te laat is. Het werken in sprints stelt ons in staat om tijdens de ontwikkelfase features te wijzigen en toe te voegen. Sprints zijn korte periodes van vaak 2 weken waarbij er telkens iets van waarde wordt opgeleverd.
  2. De klant staat continu in contact met met ons en met het project en wordt actief betrokken bij de verschillende fases van het traject. Hierdoor ontstaat er een meer informele en persoonlijke relatie. En dat is voor iedereen prettig.
  3. Eén of meer vooraf bedachte features die toch niet zo waardevol blijken te zijn, kunnen tijdens de ontwikkelfase geschrapt worden. Dat scheelt tijd en geld, en dat levert dan weer energie op die in features gestoken kan worden die wel relevant zijn.
  4. Er kan veel beter geanticipeerd worden op verschuivende prioriteiten.

De beste oplossing voor jou

Bij Spring Digital geldt dat alleen het beste goed genoeg is, met minder nemen we zelf geen genoegen. Alleen dan blijf u de markt en dus ook uw concurrenten altijd een stapje voor.

Innovatie, toewijding, focus en commitment. Noodzakelijke ingrediënten voor succesvolle digitale platformen, apps en corporate websites in een wereld waar technologie voortdurend in beweging blijft.

Wij zijn Spring Digital, toonaangevend ontwikkelaar van digitale platformen!

jouw werkwijze